martes, abril 23, 2024
blog

Дефицит на растежен хормон при възрастни при пациенти с фибромиалгия

381views

Дефицит на растежен хормон при възрастни при пациенти с фибромиалгия

Той е в постпродукция сега и трябва да направи кинофестивал по-късно тази година.

Редакционни източници и проверка на фактите

Редакционни източници и проверка на фактите

Препратки

Ablin JN, Clauw DJ, et al. Ефекти от ограничаването на съня и лишаването от физически упражнения върху соматичните симптоми и настроението при здрави възрастни. Клинична и експериментална ревматология. Ноември – декември 2013 г. Bidonde J, Busch AJ, et al. Обучение за аеробни упражнения за възрастни с фибромиалгия. Кокрановска база данни за системни прегледи. Юни 2017. Sawnyok J, Lynch ME. Цигун и фибромиалгия около 2017 г. Лекарства. Юни 2017. Bennett RM. Дефицит на растежен хормон при възрастни при пациенти с фибромиалгия. Текущи ревматологични доклади. Август 2002. Cuatrecasas G, Gonzalez MJ, et al. Висока честота на дефицит на растежен хормон при тежки фибромиалгични синдроми. Списание за клинична ендокринология и метаболизъм. Септември 2010 г.

Източници

Информационна фондация за фибромиалгия Покажи по -малко

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото във фибромиалгията

Рейки за фибромиалгия: Действително ли работи?

Доказателствата са смесени за ползите от Рейки за фибромиалгия, но много хора намират облекчение и отпускане от лечебната техника.

От Беки Ъпъм, 24 април 2020 г.

TENS намалява болката и умората от фибромиалгия, когато се използва по време на активност

Проучването показва, че транскутанната електрическа нервна стимулация, използвана в продължение на четири седмици, осигурява облекчаване на симптомите.

От Брайън П. Дънли 14 януари 2020 г.

Фибромиалгия: Какво общо има червата ви с това?

Изследванията показват, че това хронично болно разстройство може да е свързано със здравето на храносмилателната система. Някои промени в диетата могат да помогнат за облекчаване на симптомите на фибромиалгия. . .

От Кейт Джаксън, 20 февруари 2019 г.

Как водните терапии могат да облекчат симптомите на фибромиалгия

Помислете да опитате водни интервенции, за да успокоите болката от фибромиалгия, да предизвикате релаксация и да подобрите съня.

От Кейт Джаксън, 20 февруари 2019 г.

Погрешно ли са диагностицирани повечето пациенти с фибромиалгия?

Ново проучване установява, че лекарите често пропускат диагнозата при тези, които имат потенциалекс състав фибромиалгия, и я диагностицират при тези, които нямат.

От Brian P. Dunleavy, 6 февруари 2019 г.

Когнитивна поведенческа терапия за фибромиалгия: Мислете различно, чувствайте се по -добре

За да промените чувствата си, променете мислите си и подобрете съня и ежедневното си функциониране в процеса.

От Кейт Джаксън, 21 септември 2018 г.

Може ли кетогенната диета да подобри симптомите на фибромиалгия?

Някои проучвания показват, че кетогенна диета или диета с ниско съдържание на въглехидрати може да намали болката и умората, но тя не работи за всички.

От Кейт Джаксън, 19 септември 2018 г.

Безлекарствени начини за лечение на фибромиалгия

Само лекарствата рядко са достатъчни за лечение на симптомите на фибромиалгия, но различни допълващи се подходи могат да помогнат за намаляване на болката и подобряване на психиката. . .

От Кейт Джаксън, 16 юли 2018 г.

Хората с фибромиалгия също могат да имат ADHD, констатации от проучването

Проблемите с мисленето и запомнянето може да са нещо повече от фибро мъгла; те може да са ADHD.

От Мерил Дейвидс Ландау 28 юни 2018 г.

Фибромиалгия: Поставяне на уелнес цели и придържане към тях

Може да е трудно да поддържате здравословни навици, когато имате фибромиалгия, но това може да ви помогне да се почувствате по -добре.

От Куин Филипс, 9 април 2018 г. «

Упражненията с ниско въздействие и натоварване са добър избор за хора с остеопороза. Главен файл

Упражненията с тежести са един от най-добрите начини за предотвратяване на остеопороза и също така могат да помогнат за поддържане на костната плътност при хора, които са диагностицирани с остеопороза или остеопения.

Някои други форми на упражнения, като силови тренировки и тренировки за баланс-и двете също могат да носят тегло-също могат да бъдат полезни за предотвратяване на падания и улесняване на ежедневните задачи.

Но е необходимо повишено внимание, особено при хора с тежка остеопороза и тези, които вече са счупили кост. Дейностите с високо въздействие, като джогинг или скачане на въже, могат да доведат до компресионни фрактури на гръбначния стълб, а падането по време на такава дейност може да причини фрактури на китката или други кости.

По -добър вариант за повечето хора с остеопороза е комбинация от следното:

Аеробни дейности с ниско въздействие и умерена интензивност, като ходене или използване на елипсовидна машина или машина за стъпаловидно стъпало Обучение на съпротивление с използване на собственото ви телесно тегло, еластични ленти за упражнения или леки тежести за ръце Тренировка за баланс, като стоене на единия крак или ходене на петата до пръст – винаги със здрав предмет или ръкохватка на разположение

Крайната цел е да укрепите както мускулите, така и костите и да подобрите баланса си, така че падането е по -малко вероятно, а падането е по -малко вероятно да причини сериозни наранявания.

СВЪРЗАНИ: 6 прости начина да възстановите баланса си и да предотвратите падането

Какво е упражнение за понасяне на тежести?

Упражненията с тежести са дейности, при които костите и мускулите ви работят срещу силата на тежестта, докато са в изправено положение. Примерите включват ходене, джогинг, туризъм, игра на тенис и танци.

Натоварването, поставено върху костта по време на такива упражнения, задейства клетки, които изграждат кост, което води до по -висока костна минерална плътност. Колкото повече натоварвате костите си или колкото по -голямо е въздействието на дейността, толкова по -голяма е ползата за костите ви – но само ако не се нараните в процеса.

Хората, които са били диагностицирани с остеопороза или преди това са счупили кост, трябва да се консултират с лекаря си, преди да се включат в дейности с високо тегло, носещи тегло. Повече от вероятно те ще бъдат насърчавани да се занимават с дейности с ниско въздействие, носещи тежест, като например:

Ходене Аеробика с ниско въздействие Таи чи Използване на елипсовиден треньор Използване на стълбищна машина Стъпване и сядане на стол Извършване на повдигане на крака, клекове и стойки за пръсти, докато се държите за здрав предмет

Хората, които не могат да ходят, могат да се възползват само от периодичното изправяне.

А хората, които не могат да стоят, могат да постигнат някои от предимствата на упражненията с понасяне на тежести, като вдигат леки тежести, докато седят или изпълняват столова калистеника, при която повдигането на краката и други упражнения се извършват с помощта на собственото телесно тегло за съпротива.

Упражнения за подобряване на баланса

Упражненията, които укрепват краката, стъпалата и глезените ви, и упражненията, които директно предизвикват баланса ви, са полезни за подобряване на баланса.

Пилатес и остеопороза

Безопасни пилатес упражнения за остеопороза

Научете повече

Тай чи е поредица от грациозни движения, които съчетават баланс и упражнения с тежест с дълбоко дишане и медитация. Докато напредналите нива на тай чи могат да включват бързи движения или дълбоки набези, рутинните упражнения на ниво начинаещи се извършват бавно, като участниците огъват крайниците си и предизвикват равновесието си толкова или малко, колкото желаят.

Потърсете класове по тай чи в старшите центрове, градските центрове за отдих и YMCA. Уведомете инструктора си, че имате остеопороза, преди да започнете клас.

Някои други упражнения, които могат да помогнат за изграждането на сила на краката, включват:

Повдигане на страничен и заден крак Повторения на седнали и изправени странични изпъкналости, при които стъпвате настрани с единия крак и огъвате коляното, след това събирате краката си заедно и стъпвате настрани с другия крак и огъвате другото коляно Повдигането на петата и пръстите на краката, в които се издигате на пръсти, задръжте за пет секунди, след това спуснете петите и прехвърлете тежестта си към тях, като задържите за пет секунди. Упражнения за крака: Използвайте пръстите на краката си, за да вземете мрамори или тъкани от пода. Напишете буквите от азбуката с крак във въздуха. Повторете с другия крак. Стационарни педали на велоергометър, за укрепване на мускулите на краката

За да оспорите баланса си, опитайте тези идеи:

Преместете теглото си от крак на крак. Направете упражнението по -предизвикателно, като завъртите главата си в посока на изместване на тежестта или в обратна посока. Застанете на единия крак с другия крак леко повдигнат от пода. Първо застанете на гол под, близо до стена или мебел, за която можете да се хванете, ако е необходимо. За по -голямо предизвикателство, направете упражнението върху под с килим. Разходете се от петата до петите по стена или фитнес бар.

Упражненията се движат, за да се избягват

Без значение какво упражнение, дейност или спорт правите, някои движения трябва да се избягват, защото те могат да доведат до фрактури в отслабени кости:

Разтягания или упражнения, които включват усукване на гръбначния стълб или завъртане на багажника, като тенис, голф, боулинг и някои движения на йога и пилатес Разтягания или упражнения, които включват закръгляване на гръбначния стълб или огъване напред, като докосване на пръсти или коремни преси Упражнения, които оказват натиск гръдния кош, като някои пози от йога Високо въздействащи движения, като скачане Спортове, при които е възможно падане или сблъсък с други играчи

Ако не сте сигурни дали дадена дейност или упражнение е безопасно за костите ви, попитайте Вашия лекар или физиотерапевт, който е запознат с Вашата остеопороза.

Счупването на кост може да бъде болезнено и инвалидизиращо. Приемането на нагласа „първо безопасност“ е важно, когато оставате активни с остеопороза.

Абонирайте се за нашия бюлетин за хронична болка!

Редакционни източници и проверка на фактите

Източници

Упражнение за силни кости. Национална фондация за остеопороза. Упражнение за здравето на костите. NIH Остеопороза и свързаните с нея костни заболявания – Национален ресурсен център. Препоръки за упражнения. Международната фондация за остеопороза. Упражнения за остеопороза. Седнете и бъдете във форма. Упражнения с остеопороза: Останете активни по безопасен начин. Клиника Майо. Подобрете силата си. Go4Life От Националния институт по стареене в NIH. Покажи по -малко

Най -новото в остеопорозата

Проучването установява, че остеопорозата не се диагностицира и лекува при мъжете

Много малък процент от възрастните мъже с фрактури на костите са били наскоро тествани за костна минерална плътност.

От Брайън П. Дънли 12 ноември 2020 г.

Издадени са нови насоки за лечение на остеопороза по време на пандемията COVID-19

Експертите по костно здраве подчертават значението на продължаването на лекарствената терапия и дават препоръки за тези, които трябва да пропуснат лечение.

От Беки Ъпъм, 12 май 2020 г.

За жените в постменопауза повече физическа активност може да означава по -малко фрактури на тазобедрената става

Голямо проучване установява, че по -възрастните жени, които прекарват повече време в активност, имат по -малко фрактури на бедрото.

От Беки Ъпъм, 28 октомври 2019 г.

Статините са свързани с по -висок или по -нисък риск от остеопороза, в зависимост от дозата

Ново проучване установява, че ниските дневни дози на тези лекарства за понижаване на холестерола са свързани с по-нисък риск от остеопороза, докато са свързани по-високи дози. . .

От Don Rauf, 4 октомври 2019 г.

За да се предотвратят фрактури, вземете правилно реда за лекарства за остеопороза, казва проучването

Нови изследвания показват, че употребата на бисфосфонати преди приема на Prolia може да намали риска от фрактури след преустановяване.

От Беки Ъпъм, 20 юни 2019 г.

Проучването показва по -висок от очаквания риск за остеопороза

Храненето и физическата активност са свързани със загубата на костна плътност при мъжете и жените в по -млада възраст.

От Беки Ъпъм, 5 юни 2019 г.

Нова равномерност на лекарствата за остеопороза, одобрена от FDA

Терапията за изграждане на кости предлага нови ползи от лечението, но и нови рискове.

От Беки Ъпъм, 16 април 2019 г.

Нови насоки за остеопороза, издадени за жени в постменопауза

Новите насоки насърчават приемането на лекарства за жени с висок риск от фрактури, но разрешават „празниците на наркотиците“ за някои.

От Шари Роан, 26 март 2019 г.

Reclast (Zoledronate) предотвратява фрактури при жени с остеопения

Новите резултати от проучването отварят възможност за лечение на възрастни жени, изложени на риск от фрактури на костите.

От Брайън П. Дънли 27 декември 2018 г.

Яденето на соеви храни или добавки ще ви даде ли по -силни кости?

Има малко доказателства за приемането на соеви добавки за здравето на костите, но има много основателни причини да включите соевите храни в диетата си.

От Алис Калахан, 6 юни 2018 г. «

Спазването на редовна рутина на разтягане, дори по време на пристъп, ще ви помогне да поддържате както гъвкавост, така и сила.

Ако сте като повечето хора, когато мислите за упражнения, мислите за укрепване на мускулите или за кардио за сърцето. Но Миранда Есмонд-Уайт, дългогодишен водещ на класическата стреч на PBS и автор на Forever Painless, иска също да признаете сравнимото значение на удължаването на мускулите.

„Движението изисква гъвкавост в силата, в противен случай вие само стягате и компресирате мускулите, което им пречи да работят правилно“, казва тя.

Разтягането е особено важно за хора с ревматоиден артрит (RA), тъй като промените във формата на костите също променят формата на мускулите и съединителната тъкан около тях. Esmonde-White казва, че удължаването на тези структури помага да се сведе до минимум болката, която причинява.

Движете се дори когато ставите се разпалят

„Важно е да преместите ставите си, за да поддържате обхвата на движение дори по време на пристъпи“, казва Скот Хак, физиотерапевт в клиниката „Майо“ в Джаксънвил, Флорида, който отбелязва, че или го премествате, или го губите. Ако оставите болката в ставите да ви попречи да преместите ставата, обяснява той, тя може да атрофира околните мускули.

Вземете го бавно и нежно

Все пак хората с РА трябва да внимават да не се разтягат, предупреждава Хаак. Дегенерацията на ставите може да причини липса на стабилност в ставите, което улеснява прекаляването. Разтягайте се само в рамките на наличния обхват на движение.

Esmonde-White предлага да приемате нещата бавно и нежно, особено ако установите, че боли, когато се разтягате. Фокусирайте се върху движенията си, за да не изтръгнете случайно части от тялото си.

Отдръпнете се, ако почувствате болка

Ще искате да преминете в участък само до точката, в която усещате напрежение. „Никога не се натискайте, ако изпитвате болка, когато сте в напрежение“, предупреждава Есмонд-Уайт. Ако го направите, бихте могли да разкъсате съединителната тъкан, което причинява повече болка в бъдеще, когато сълзите заздравеят с тъкан от белег. Вместо да натискате, спрете и направете почивка за няколко минути, докато болката отшуми.

Слушайте знаците, които тялото ви изпраща. Има разлика между дискомфорта, който изпитвате, когато работите безопасно с мускулите си (добро нещо), и острата болка, когато не сте (предупреждение, че не трябва да го насилвате), казва Есмонд-Уайт.

Основи на разтягане

Ще искате да се разтегнете на удобно място с ниски или никакви килими. Носете широки дрехи и боси крака. Esmonde-White се застъпва за рутина на ежедневни разтягания, защото са необходими многократни усилия, за да може стегнатата тъкан да се разхлаби напълно.

Ако не сте се разтягали от известно време, може да искате да разделите тренировката си за разтягане на три или четири сесии по 5 или 10 минути през целия ден, вместо да правите всичко това заедно.

Разтегнете всички части на тялото

Една добра сесия на разтягане отнема не повече от половин час, казва Есмонд-Уайт.

Може да мислите, че трябва само да разтегнете глезените или пръстите си или каквато и да е област, която ви причинява болка, но всичко е взаимосвързано. „Това, което се случва в една част на тялото, засяга всяка друга част. Така че, когато, например, бедрата ви са стегнати, прасците, седалищните мускули и другите мускули се скъсяват. Това след това привлича пръстите на краката и краката, но също така и врата и горната част на гърба “, казва тя. По същия начин стягането в пръстите може да свие шията и горната част на гърба, а дори и препаските, в които се намират коремните органи. „Всичко влияе на всичко. Ето защо е изключително важно да разтегнете всички части на тялото. ”

× Saludos y Pedidos
Enable Notifications OK No thanks